lauantai 8. joulukuuta 2012

Sochi!

Hellurei ja hellät tunteet! Nyt on St. Mauriz ekaa kertaa Venäjän maalla! Aika leksa.. Ja melko legendaarinen se oli matkaki tänne! Ensin piti lennellä Helsingistä Zürichiin ja sieltä sitte charter lennolla tänne ryssän maalle. Lento oli aika ainutlaatuinen siinä mielessä, että oikeastaan kaikki joukkueet tuli samalla koneella Sochiin. Tai no eihän siinä vielä mittää niin uniikkia ole mutta siinä on, että lentoyhtiö oli Balkan Holidays ja kaikki joukkueet uskaltautu kyytii. Pojjaat istu polvet suussa koko matkan, ujosti ahdasta oli. Ite oon onneks sen verran snadi kaveri, että ei ollu mitii heikkoo tilan kanssa :) huomattiinpa muuten ennen koneen nousua, että eivät puhdistaneet koneen siipiä lumesta! Eiks se oo ihan normi toimenpide aina ennen ilmaan nousua, että lumi ja jää putsataa poikkee? Oli porukka koneessa pikkusen ihmeissää. No kaippa ne täällä Venäjällä on sen verran kovia lentäjiä, että kone pysyy ilmassa vaikka toinen siipi puuttuis.. Eipä se ilo kuitenkaa vielä tähän loppunu! Ruvettii laskeutumaa Sochiin ni ukkosmyrsky pukkas päälle. Kaikki rupes kattelemaa ikkunasta ulos keliä ja itekkin pienillä nappisilmillä tarkkailin keliä Khödmalan laukusta. Samantien kuulu hirvee pamaus ja koko oikee siipi löi kipinää! Se oli saatana salama iskeny koneesee! Meikäläisellä rupes samantien sydän hakkaamaa kolibrin siipien tahtii, nytkö sitä kuollaa!? Onneks kaunis lentoemo helpotti mun oloa ja kuulutti heti, että ei oo hättää, laskeudumme ihan normaalisti. Huh, loppuhyvin kaikki hyvin!
Turvallisesti siis päästii Sochiin ja eilen pojat käviki jo pönittämässä treenit ja karsinnan. Oli kuulemma melko erikoinen mäki, vähä vastaava löytyy Liberecistä. Kummulla lennetää matalalla mutta jos mitoille pääsee ni putoo ku talon katolta. Mun mielestä se näytti jo siinä kummulla aika korkeelta! Saattaa johtua siitä, että oon näitä jätkiä hiukkasen pienempi.. Joka tapauksessa, Lerssi ja Lortto suoritti ittesä tän päiväseen kisaan. Khödmalan reisiä en tainnu saada ravisteltua tarpeeks hereille ku jannu meinas vetää flikflak-sarjan alamäessä.. Siitä johtuen huonot tyylipisteet ja ulos kisasta. (Meinasin kyllä käydä järjestäjille huutamassa ku alamäki oli semmonen perunapelto, että oksat helvettii. Eipä ne tämmöstä nappulaa kuuntele..) Mut ei se mies siihen masentunu huomenna on jo uus karsinta ja kisa, siellä sitte lentää!
Tänää vielä tsemppaan kisassa mukana olevia, jotta saisvat lisää metrejä ja pongoja ropisis tilille! Keli näyttää kyllä olevan mitä todennäköisin, vettä tulee ku esterin perseestä.. Onneks kantinpyöristäjä Kantee laittaa jätkille peruswäxit pohjaa ja sukset luistaa!

PS: tästä mässäilemään Kanteen videoita varresta ja matkalta http://vimeo.com/finnjumping/videos

Tältä erää maukka kiittää ja kuittaa!











1 kommentti:

  1. Ristus, sitä oppii paljon ja kaikenlaista tätäkin blogia lukemalla ;-D Enpä ole tainnut missään törmätä aiemmin tohon Villen "seisauttavaan" lempinimeen, Lorton olen kuullu kyllä. Miten tää sopiikin niin hyvin näihin erään henkilön viljelemiin joulunalustunnelmiin...

    https://twitter.com/i/#!/AkiTykki/media/slideshow?url=pic.twitter.com%2F05WMXJgm

    Oootko muuten Mauggu huomannu miten outo jalankulkija noilla venäläisillä on suojatien merkissä? Mitä Moonwalkia se vetää siinä..? Pelottavaa...
    Kiitos ja anteeksi, poistun viljelemästä tätä kyseenalaista huumoriani ;-)

    VastaaPoista