sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Another brick in the wall

Aamu sarastaa Sochissa. Aurinko kipuaa hiljalleen ylös vuorenrinnettä pitkin ja valaisee laaksossa joen rannalla sijaitsevan hotellimme. Kömmin unenpöpperössä ylös karvaisesta villapiposta, jonka totesin jo viime yönä erinomaiseksi nukkumapaikaksi. Minä, Mauri olen taas hereillä ja karvaisen sykkyräistä elinvoimaa uhkuvana valmiina päivän koitoksiin! Tänä aamuna en kuitenkaan herännyt västäräkkien viserrykseen, nousevan auringon valoon tai raivostuneiden pesukarhujen temmellykseen. Heräsin pihalta kantautuviin rakennustyömaan koliseviin äänin. Raotin varovasti verhoja ja kurkistin pihalle. Sementtiä, betonia, laasti, lautoja, tiiliskiviä, maalia... monenmoista tilpehööriä ja monta venäläistä rakennusmiestä hääräämässä niiden parissa. Taas meinasi mennä varpaat ja peukalot laskiessa sekaisin.

Siirryin parvekkeen puolelle ihmettelemään touhua ja lopulta päätin lähteä hotellin respasta tiedustelemaan, mitä oikein on tekeillä? Siinä matkalla onnistuin säikäyttänään paikallisen siivousalan ammattilaisen. Luuli minua ylikasvaneeksi pölypunkiksi ja yritti napata siivouskärryn kyytiin - ei minkäänlaisia käytöstapoja. Kaikkia ei näköjään voi miellyttää, vaikka kuinka koittaa hymyillä ja karvoja kammata. Vastaanoton neitoset olivat onneksi huomattavasti ymmärtäväisempää sakkia. Halusivat jopa kaverikuvan muistoksi napata ja muutaman karvan. Osasivat tytöt kertoa, että ensi vuoden Olympialaisia varten täällä nikkaroidaan ja kova kiirus on saada paikat tiptop kuntoon ennen sitä. Paikallinen palveluala rules! Silloin mieleni karvaisissa kiemuroissa heräsi ajatus, että voisin ehkä tehdä jotain pientä asian hyväksi! Pitäähän poijille paikat saada kuntoon isoihin karkeloihin mennessä.

Me Salongit emme ole koskaan olleet mitään varsinaisia rakennusinsinöörejä, mutta kotikonnuilla kelomökkejä kasatessa on matkaan tarttunut useampikin rakentamiseen liittyvä niksi ja kikkakolmonen. Nämä pytingit ei tosin taida ihan mitään ovh. kelomökkejä olla, mutta kaipa ne suunnilleen samalla periaatteella kohoaa. Ei muuta kun tuumasta toimeen ja tietotaitoa jakamaan. Voisinhan minä siinä samassa pari tiiliskiveäkin asetella paikoilleen, niin olisi ainakin muutama murikka suorassa linjassa (Tai vinossa - riippuu kuka katsoo).

Noniin! Nyt on neuvot ja ohjeistukset annettu. Kysäsin siinä samassa, että josko pystyisivät muutaman miljoonan rakennusbutjetista heittämään jätkille hyppyhommien tukemiseksi. Ihan vaikka noin niinku tiskin alta. Eivät oikein lämminneet, vaikka kiittelivät kyllä kovasti rakennusvinkeistä ja tiilienasetteluavusta. Luulis että jampat noilla ohjeilla saa Olympialaisiin mennessä paikat vimosen päälle kuntoon!

- Maurizio -








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti