maanantai 10. joulukuuta 2012

Croisantteja, pisteitä ja pussikarhuja

Paluulento Itä-naapurista Sveitsiin on sujunut tähän mennessä leppoisasti. Loikoilen sinipunasisella salmiakkikuvioidulla kankaalla vuorattujen penkkirivien lomassa koneen lattialla. Piiloiduin tänne "under the seat with lifejacket" ihan vaan varmuuden varalle, jos vaikka kone sattuisi tipahtamaan nousukiidon jälkeen mustanmeren synkkää syleilyyn. Lentoemot tarjoilevat kahvia ja teetä matkustajille käytävältä käsin. Onnistuin salakavalan ovelasti pihistämään tarjoiluvaunusta yhden croisantin - suklaatäytteisen! Mussuttelen sitä tässä mieli raukeana ja seurailen saniteettitiloihin suunnistavien matkustajien ohitse laahustavia jalkapareja. Olo on juuri sopivasti pelonsekaisen seesteinen viikonlopun tapahtuhtumien muisteluun.

Sochissa hypättiin siis kaksi kipaletta maailmancupin osakilpailuja, joista jätkille jäi käteen hanskojen lisäksi pienehkö, mutta silti aina niin mielialaa ylentävä pistepotti. Tämän lisäksi säärikulmien koettelu ja kaarteenpaineen tunnustelu tulevassa Olympiamäessä teki kuulemma ihan kutaa ensi vuotta silmälläpitäen. Järjestelyt pellitti ihan kiitettävästi ja ruokakin oli hyvää. (Minusta tosin kaikki vähänkin etukäteen suunniteltu toiminta näyttää hyvin järjestetyltä.. Ja lähes poikkeuksetta kaikki pureskeltavissa oleva, mikä ei nieltynä aiheuta mahahaavoja ja lieviä aivohalvauksia suurempia haittoja on hyvää sapuskaa.)

Etiä päin. Kaikilla varmaankin kinnostaa käsinkosketeltavan paljon, mitä kaikkea minä olen onnistunut toheltamaan viikonlopun aikana. Virallisesti epäviralliset maskotin velvollisuudet alkaa sujua jo joksenkin rutiinilla, joten yritin kehitellä itselli pientä sivubisnestä siinä ohella. Tarkoituksena siis hankkia jätkille vähän fyffeä tilille, että saavat uudet hyppyretongit hankittua viimestään mäkiviikolle. Lähdin nöyrästi liikkeelle aivan ruohonjuuritasolta pulloja ja käpyjä keräämällä. Mutta mutta... nälkä kasvaa syödessä ja lopulta löysinkin jo itseni hieman kyseenalaisilta teiltä, kun olin kohtuullista korvausta vastaan lupautunut väärentämään viisumeita paikallisille pussikarhuille. Onneksi pääsin pakenemaan paikanpäältä, kun miliisit suorittivat yllätysratsian karhuveitikoiden kommuuniin. Taitaa olla parempi pysytellä vaan turvallisesti pulloissa ja männynkävyissä, vaikka sekin homma meni kyllä tuolla Venäjän päässä aika kumpuun. Pulloissa ei ollut pantteja ja kävyt ei kiinnosanu muita kuin oravia, joilla ei ollut tarjota maksuksi muuta, kun lisää käpyjä.. Pitänee kehittää uusia ideoita jatkossa, tai hieman jalostaa nykyisiä.

Seuraavaksi onkin sitten ohjelmassa muutama päivä armottoman fyysistä leireilyä Engelberissä. MC-sirkus jatkuu siis siellä ensi viikonloppuna. Sochiin palataan vuoden päästä entistä ehompina ja henkilökohtaisesti tuplasti kovemmalla tohinalla. Pitääpä taas napitella näyttöpäätettä, kun kerrottavaa kertyy!

- Maurizio -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti